
Pastan paahtaminen kuivana pannulla ennen keittämistä on vanha italialainen tekniikka, jolla voi saada useita mielenkiintoisia vaikutuksia makuun ja koostumukseen.
Pastan paahtaminen tuo esiin pähkinäisiä ja paahtuneita makuja. Tämä antaa pastalle syvyyttä, joka erottuu erityisesti yksinkertaisten kastikkeiden, kuten voin, oliiviöljyn tai kevyiden tomaattikastikkeiden kanssa.
Paahtaminen voi tehdä pastasta hieman rakenteeltaan jämäkämpää. Tämä voi olla hyvä asia, jos haluat ruokaan enemmän purutuntumaa.
– Pastan paahtaminen ennen keittämistä tulee ehdottomasti muuttamaan elämäsi, kokki kertoo YouTube-videolla.
Näin helppoa pastan paahtaminen on:
- Lämmitä kuiva paistinpannu keskilämmöllä.
- Lisää raakaa pastaa (esim. spagettia tai penneä) ja paahda muutama minuutti, kunnes se saa kullanruskeaa väriä ja pähkinäisen tuoksun.
- Siirrä keittämään normaalisti runsaaseen, suolattuun veteen tai kaada neste pannulle, jossa paahdoit pastaa.
Katso video alta!
Oletko koskaan paahtanut pastaa pannulla ennen keittämistä?