Kotitalousasiantuntija ja martta Outi Mehto jakoi vinkit täydellisen jauhelihan paistamiseen.

Moni paistaa jauhelihan sen kummemmin miettimättä, mutta muutamalla niksillä lopputuloksesta saa paremman.

Yleisin virhe on se ettei jauhelihaa oteta hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista.

Näin jauhelihasta saa parempaa

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna pannu ja laita jauheliha kokonaisena palana pannulle.
  3. Lisää tarvittaessa hieman rasvaa.
  4. Anna paistua minuutin ajan, käännä ja paista toiseltakin puolelta.
  5. Riko sitten rakenne, kypsennä ja mausta haluamallasi tavalla.

Vaihtele eri jauhelihojen välillä

Jauhelihoja löytyy monenlaisia: naudan, kanan, porsaan ja karitsan jauheliha tuovat vaihtelua ruoanlaittoon.

Vähärasvainen jauheliha sopii keittoihin ja kastikkeisiin, rasvaisempi lihapulliin ja pihveihin. Rasvainen jauheliha toimii myös mausteisissa ruoissa, sillä rasva korostaa makuja.

Säästät ostamalla jauhelihan isommassa pakkauksessa, jakamalla sen osiin ja pakastamalla litistettynä pusseissa. Näin se jäätyy ja sulaa nopeammin. Pakasta jauheliha aina mahdollisimman tuoreena.

Lähde: Ilta-Sanomat