Pekonin paistaminen leivinpaperin päällä grillissä kannattaa monesta syystä.

Grillaatko pekonia kesäaamiaiselle tai hampurilaisiin? Kokeile paistaa ne leivinpaperin päällä!

Tämä yksinkertainen niksi tekee grillauksesta helpompaa, siistimpää ja lopputulos on takuuvarmasti rapea.

1. Pitää grillin puhtaana

Leivinpaperi estää rasvaa valumasta suoraan ritilälle tai grillin pohjalle, mikä helpottaa puhdistusta huomattavasti. Grilliin valuva rasva voi myös aiheuttaa vaarallisia leimahduksia.

2. Tasaisempi kypsyminen

Leivinpaperi jakaa lämpöä hieman tasaisemmin ja estää pekonia tarttumasta ritilään. Tämä auttaa saamaan tasaisen rapean lopputuloksen ilman palaneita kohtia.

3. Rasva jää paperiin

Osa rasvasta imeytyy leivinpaperiin tai jää sen päälle, jolloin pekonista tulee hieman vähemmän rasvainen mutta silti herkullinen.

4. Estää putoamisen

Ohuet pekonisiivut putoavat helposti grilliritilän välistä, mutta leivinpaperi estää tämän.

5. Voit lisätä helposti muita aineksia

Leivinpaperin päällä pekonia voi paistaa yhdessä esim. sipulin, paprikan tai valkosipulin kanssa ilman että ne tippuvat ritilän läpi. Myös halloumia voi grillata kätevästi leivinpaperin päällä.

Oheiselta videolta näet, kuinka kätevästi leivinpaperi ajaa asiansa pekonia grillatessa.

Kätevää, eikö vain?

Huom! Älä jätä grilliä valvomatta – vaikka leivinpaperi kestää lämpöä, se voi syttyä, jos se osuu liekkeihin.