Tuhannet suomalaiset pakastavat kotimaisia mansikoita syksyä ja talvea varten.

Oikeaoppisesti pakastetun marjan rakenne ja maku säilyvät hyvinä pidempään. Pakastaminen ei onneksi ole rakettitiedettä ja listasimme alapuolelle ohjeet, joilla onnistut.

212074782 0f63912f20 o
Kuva: Flickr.com

Yleinen virhe heikentää mansikoiden laatua

Oletko milloin viimeksi tarkistanut pakastimesi tilanteen huurteen osalta? Jos huuretta on paljon, heikentää se pakastimen tehoa ja hidastaa mansikoiden jäätymistä.

Yli 3-5 mm huurre heikentää pakastimen tehoa.

Alla muita asioita, jotka on syytä huomioida mansikoita pakastaessa.

  • Pakastinta ei kannata myöskään ladata kerralla täyteen.
  • Aseta pakastustoiminto päälle noin päivä ennen pakastamisen aloittamista marjojen määrästä riippuen. Sammuta toiminto vuorokauden jälkeen.
  • Laita mansikat pakastushyllylle tai pakastuslaatikoihin. Älä laita uusia marjoja jo pakastettujen marjojen päälle.

Lähde: Elektroniikka­- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry