Oletko joskus tuskastellut leikatessasi raakaa pekonia?

Raaka pekoni ei aina tahdo leikkautua nätisti pieniksi kuutioiksi, sillä rasvainen ja elastinen rakenne luovat haasteita terävämmällekin veitselle. Onneksi on olemassa kikka, jolla ongelma katoaa kuin itsestään. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa pekoni hetkeksi pakastimeen ennen kuin aiot käsitellä sitä.

Muun muassa keittiömestari Risto Mikkola käyttää tätä niksiä ruoanlaitossa – hän vinkkasi menetelmän Iltalehden sivuilla.

5405044734 5a682d5230 c
Kuva: Flickr.com

Kypsät pekonikuutiot tuovat makua moneen ruokaan

Voit perinteisten käyttötapojen lisäksi kokeilla lisätä kypsennettyjä pekonikuutioita esimerkiksi keittojen ja salaattien sekaan – ne tuovat makua ja rakennetta.

Vinkkaa niksi ystävillesi!

LUE MYÖS: Uskomaton video Oulusta: Siikaa, taimenta ja lohta ui aivan jalkojen juuressa (Kalajutut.fi)