Uunivuoassa valmistetut ateriat ovat helppoja ja herkullisia, mutta eräs asia aiheuttaa harmaita hiuksia.

Onko sinullekin tuttu tunne: herkullinen lasagne tai mehevä kaalilaatikko on nautittu, mutta tiskialtaassa odottaa seuraava projekti – pinttynyt uunivuoka, joka ei puhdistu millään?

Varsinkin lasivuokien kanssa pesu voi olla tuskallinen urakka. Joka pesukerran jälkeen mietit, kuinka paljon hankaamista vielä jaksat, ennen kuin annat periksi ja tyydyt ”melko puhtaaseen” lopputulokseen.

Ja seuraavalla käyttökerralla kaikki palaa mieleen – ne tiukkaan jääneet ruskeat reunat, jotka eivät ota lähteäkseen.

Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa tämä niksi voi auttaa sinua.

Kun opit tämän yksinkertaisen vinkin, uunivuoan pesu ei enää saa verenpainetta nousemaan.

Puhdista vuoka ruokasoodan ja tiskiaineen avulla

  1. Kaada käsitiskiainetta ja ruokasoodaa likaiseen vuokaan, mieluiten heti käytön jälkeen. Lisää mukaan lämmintä vettä. Anna seoksen hautua 15 minuuttia.
  2. Hankaa siivoussienen karkeammalla puolella vuokaa. Jos tahroja tuntuu vielä löytyvän, kaada hieman lisää soodaa ongelmakohtiin. Kiinnitä erityistä huomita nurkkiin. Huuhtele hyvin.
  3. Jos ruokaa on vielä jäänyt kiinni vuokaa, toista käsittely.
  4. Valmista!

Jaa vinkki myös kavereillesi!

LUE MYÖS: Jo kourallinen päivässä tätä kotimaista herkkua voi parantaa unenlaatua (Marjastaja.fi)