Kun lihapullia valmistaa, muutama yksityiskohta ratkaisee sen, tuleeko lopputuloksesta mehevä vai kuiva.
Lihapullat ovat arkiruokaa parhaimmillaan: helppoja, edullisia, nopeita ja ne maistuvat koko perheelle. Toisinaan pyörykät voivat kuitenkin jäädä mauttomiksi ja kuiviksi.
Ruotsalaisen ruokatoimittajan vinkit
Unohda sitkeät ja mauttomat ”kumipallot” – ruotsalainen ruokatoimittaja Gunilla von Heland jakoi kolme käytännön vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti.

Huolehdi taikinasta
Pelkkä vähärasvainen naudan jauheliha tuottaa helposti kuivaa lopputulosta. Siksi taikinaan kannattaa lisätä kuohukermaa. Jos käytössä on sika-nautajauheliha, riittää, että joukkoon lorauttaa hieman maitoa tai vettä. Riittävä rasvapitoisuus on avain mehevyyteen.
Käytä sidosaineita
Korppujauhot yhdessä nesteen kanssa sitovat taikinan ja tekevät rakenteesta pehmeän. Vaihtoehtoisesti voi käyttää esimerkiksi keitettyä perunaa, leipää tai kaurapuuroa. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta sitä voi lisätä, jos haluaa.
– Vesi, maito tai kerma + korppujauhot, keitetyt perunat raastettuna, valkoinen leipä tai kaurapuuro toimivat, Gunilla von Heland kertoo.
Valmistele sipuli ja paista voissa
Sipulia ei pidä laittaa taikinaan raakana, sillä sen maku jää helposti kitkeräksi ja rakenne kovaksi. Kuullota sipulit ensin ja lisää ne vasta sen jälkeen taikinaan. Lihapullat kannattaa paistaa voissa pienissä erissä, jotta ne kypsyvät kauniisti ja pysyvät mehukkaina.
Näillä neuvoilla lihapullista tulee varmasti pehmeitä ja maukkaita!
Lähde: Expressen.se