Jauheliha on suomalaisissa keittiöissä jatkuvasti käytössä – siitä syntyy niin arkiset pastaruoat kuin monet uuniruoatkin.

Siksi pienikin parannus paistotapaan voi tehdä yllättävän suuren eron ruoan lopulliseen makuun.

The Kitchn -sivuston toimittaja kertoo, että vaikka hänellä on erinomainen kotiversio Taco Bellin kuuluisasta crunchwrapista, yksi asia on aina jäänyt uupumaan: rakenne ei ole kotona aivan yhtä täydellinen.

Perunasurvin
Kuva: Wikipedia Commons

Yllättävä apuväline: perunasurvin

Perunasurvin ei yleensä ole ensimmäinen väline, joka otetaan esille jauhelihaa paistaessa. Toimittaja kuitenkin törmäsi tekniikkaan, jossa juuri perunasurvin nousi ratkaisevaan rooliin.

Välineen idea on yksinkertainen: sillä saa jauhelihan murennettua hyvin tasakokoisiksi paloiksi, mikä vaikuttaa sekä rakenteeseen että paistopintaan. Survimen ansiosta liha kypsyy tasaisemmin eikä joukkoon jää isoja klimppejä.

Tämän jälkeen en halua paistaa jauhelihaa enää millään muulla tavalla”, kirjoittaja hehkuttaa.

dish food eat meat pork cuisine 790355
Kuva: pxhere.com

Pieni lisävinkki: ruokasooda ruskistamiseen

Toimittaja muistuttaa myös toisesta niksistä: pieni hyppysellinen ruokasoodaa nopeuttaa lihan ruskistumista ja parantaa sen makua.

– Kokeile ensi kerralla, kun paistat jauhelihaa! Takaan, ettet pety. Ja hei, pieni ripaus ruokasoodaa ruskistaa jauhelihan paremmin, ole hyvä.

Lähde: thekitchn.com

LUE MYÖS: Ostin kaupasta oudon näköisen hedelmän – maistui aivan banaanin ja vadelman yhdistelmältä (Marjastaja.fi)