
Aluksi parsaa katkottiin veitsellä. Sitten meille opetettiin, että oikea tapa on napsauttaa se sormin. Nyt tilanteeseen on tullut jälleen muutos.
Parsan varsi taittuu ja katkeaa “oikeasta kohdasta”, kun taivutat sitä – näin sanottiin. Pätkäisy tuntui nerokkaalta: parsa katkeaa juuri oikeasta kohdasta, ja puumainen perä jää pois.

Käsin napsauttaminen aiheuttaa turhaa hävikkiä
Mutta nyt tätä väitettä on alettu kyseenalaistaa. Käytännössä taivuttamalla katkottaessa hyvääkin parsaa saattaa päätyä roskiin. Tarkempi tapa onkin leikata kuivakka tyvi veitsellä, jolloin säästät enemmän mehukasta vartta.
Voit testata itse: parsa katkeaa täsmälleen siitä kohdasta, johon vääntö osuu – ei välttämättä juuri siitä, missä puumainen osa päättyy ja mehukas varsi alkaa.
Miten sinä katkaiset parsan? Kerro meille.