Punajuuren kuorimiseen ei tarvita muuta kuin sormet, kunhan juureksen käsittelee ennen kuorimista.
Punajuuri on ravinteikas juures, joka sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja, nitraatteja ja kuitua. On myös hyvä muistaa, että punajuurta ei tule syödä raakana, sillä siinä on runsaasti nitraatit ja oksaalihappo voivat olla suurina määrinä haitallisia. Kypsennys vähentää näitä yhdisteitä ja tekee punajuuresta turvallisen sekä vatsaystävällisemmän.
Kuori irtoaa parhaiten keittämisen jälkeen
Kypsentämisen jälkeen kuori irtoaa helposti sormin vetämällä, mikä säästää sekä aikaa että juureksen sisältämiä ravintoaineita. Kuoriminen ennen kypsennystä vaatii veitsellä tai kuorimaveitsellä työskentelyä, mikä lisää mehun ja värin menetystä. Käsin kuoriminen keittämisen jälkeen säilyttää kaikki punajuuren ravinteet sekä mehevyyden.
Katso videolta, miten helposti keitetyn punajuuren kuori irtoaa.