Tuhannet suomalaiset pakastavat mansikoita syksyn ja talven varalle.
Mansikoiden pakastaminen on loistava tapa vangita pieni pala kesää myöhempää fiilistelyä varten.
Kesän herkkumarjoja pakastaessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama sääntö, joita noudattamalla varmistat onnistuneen lopputuloksen.
Löydät alempaa listan, jossa mansikoiden pakastusprosessi on jaettu kuuteen yksinkertaiseen vaiheeseen.

Ohjeet mansikoiden pakastamiseen.
- Valitse tuoreita ja kiinteitä marjoja.
- Pese nopeasti viileässä vedessä kannat paikoillaan.
- Kuivaa huolellisesti.
- Poista kannat vasta kuivauksen jälkeen.
- Pakasta kokonaisina, viipaleina tai kevyesti sokeroituina.
- Käytä tiiviitä pakkauksia ja pakasta nopeasti pienissä erissä.
Näillä vinkeillä mansikat säilyvät hyvinä pakkasessa pidemmänkin aikaa.
Voit noudattaa samoja ohjeita myös mustikoita pakastaessa, mutta huomioithan ettei niitä kannata pestä vedellä ennen pakastamista.