Puolukat säilöön ilman sokeria – näin onnistut helposti kotikonstein.

Puolukkakausi on jälleen ovella! Jos et halua käyttää sokeria marjojen säilöntään, niin meillä on sinulle hyviä uutisia: puolukat, karpalot ja lakat säilyvät erinomaisesti myös ilman makeutusta – luonnollisesti.

Näillä kotimaisilla marjoilla on yksi yhteinen etu: ne sisältävät luontaisesti bentsoehappoa, joka ehkäisee mikrobien kasvua ja tekee sokerittomasta säilönnästä turvallista ja helppoa.

2017 10 14 puolukka Suomessa
Kuva: Wikipedia Commons

Näin säilöt puolukat ilman sokeria – askel askeleelta

  1. Valitse puhtaat ja tuoreet marjat. Poista roskat ja huuhtele tarvittaessa.
  2. Survo osa marjoista. Puolukka on melko kuiva marja, joten runsaalla survomisella saat mehua irtoamaan paremmin.
  3. Sekoita. Jätä osa marjoista kokonaisiksi ja yhdistä ne survokseen. Näin saat hyvän rakenteen.
  4. Pakkaa puhtaaseen astiaan. Laita marjaseos kannelliseen lasi- tai muoviastiaan. Painele kokonaiset marjat niin, että ne jäävät mehun alle.
  5. Lisäpaino varmistaa säilyvyyden. Halutessasi voit asettaa marjojen päälle leivinpaperin ja lautasen tai muun puhtaan painon, jotta pinta pysyy nesteen alla.
  6. Säilytä viileässä. Siirrä astia jääkaappiin tai viileään kellariin.

Mihin käyttää sokerittomia puolukoita?

  • Perinteisen vispipuuron raaka-aineeksi
  • Puuron tai jogurtin lisukkeena
  • Smoothieihin ja tuorepuuroihin
  • Riistaruokien kylkeen raikkaana kastikkeena

Tällä yksinkertaisella säilöntämenetelmällä nautit kotimaisista marjoista koko pitkän talven – ilman lisättyä sokeria tai säilöntäaineita.

LUE MYÖS: Näin tunnistat jo päältäpäin, onko mansikka makea – kiinnitä huomiota 4 asiaan (Marjastaja.fi)