Pakasteherneet sulatetaan usein väärin ja tällä on suora vaikutus makuun.

Pakasteherneet ovat oivallinen lisä arjen tai juhlan aterioihin: ne ovat maukkaita, helppokäyttöisiä ja ravinteikkaita. Mutta oletko koskaan miettinyt, mikä on paras tapa sulattaa ne, jotta maku ja koostumus säilyvät mahdollisimman hyvinä?

Keittiömestari Risto Mikkola kertoi Iltalehdelle, miten pakastevihanneksista saa parhaimman hyödyn irti. Hänen neuvonsa on yksinkertainen mutta tehokas: kaikki jäiset kasvikset kannattaa ryöpätä – herneet mukaan lukien.

Packed Vegetables
Kuva: Wikipedia Commons

Ei jääkaappiin tai huoneenlämpöön!

Unohda siis jääkaapissa tai huoneenlämmössä sulattaminen sekä mikroaaltouuni. Mikkolan menetelmällä saat herneistä raikkaampia, kirkkaamman värisiä ja maukkaampia.

Toimi näin:

  1. Laita sopivan kokoiseen kattilaan vesi kiehumaan.
  2. Lisää halutessasi hieman suolaa.
  3. Laita jäiset kasvikset kiehuvana veteen ja keitä noin kaksi minuuttia.
  4. Kaada vesi siivilän kautta pois. Voit laittaa lämpimät kasvikset sellaisenaan tarjolle tai jäähdytä ne. Yksi jäähdytystapa on huuhdella kasvikset siivilässä kylmän veden alla.

Miksi ryöppäys kannattaa?

Mikkolan mukaan syy on yksinkertainen: ryöppäys parantaa makua ja ulkonäköä.

– Jos herneen sulattaa muulla tavoin, tulee sen sisuksesta vähän niljakas, Mikkola sanoi Iltalehdelle.

Hän lisää, että nopea keittäminen saa kasviksen luontaisen sokerin nousemaan pintaan, mikä tuo esiin makeuden ja lisää makua.

– Herneistä huomaa, miten niiden vihreys kirkastuu. Ja tietenkin myös maku paranee, Mikkola totesi.

Lähde: Iltalehti