Ruoan maustamiseen voi löytyä yllättävän edullisia keinoja, muistuttaa keittiömestari Linnea Vihonen.

Hän jakoi viime vuonna säästövinkin Maikkarin Viiden jälkeen -ohjelmassa, jossa valmistettiin ravitsevaa ja maukasta ruokaa tiukalla opiskelijabudjetilla.

plant white food garlic produce vegetable 770485 pxhere.com
Kuva: pxhere.com

Valmiskastikkeet hintavia

Ohjelmassa nostettiin esiin se, että kaupan valmiskastikkeet voivat olla hintavia ja sisältää lisättyä sokeria sekä erilaisia lisäaineita. Vihosen mukaan maun syventäminen ei kuitenkaan vaadi kalliita tuotteita.

Hänen mukaansa sipuli ja valkosipuli voivat toimia tehokkaina ja edullisina vaihtoehtoina monille maustekastikkeille. Vinkki sopii niin aloitteleville kuin kokeneillekin kotikokeille.

– Hyvä budjettivinkki: monessa reseptissä on aika vähän sipulia ja valkosipulia – minä yleensä tuplaan ne määrät, Linnea vinkkasi.

Sipulin ja valkosipulin avulla ruokiin saa huomattavasti enemmän makua pienellä rahalla, ja niiden käyttö mahdollistaa kalliiden lisämausteiden karsimisen.

– Voidaan skipata kalliit maustekastikkeet ja -tahnat.

Vinkkaa Linnean ohjeet tutuillesi!

ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ: Valmista hauki näin ja saat unohtumattoman herkun – ”Ei erota siiasta” (Kalajutut.fi)