Sipuli tuppaa itkettämään, jos sitä leikkaa tylsällä veitsellä tai väärin käsiteltynä.

Vaikka ongelma ei sinänsä ole maailmanloppu niin omasta mielestäni kyseistä vihannesta on kuitenkin mukavampi leikata, kun kyyneleet eivät valu pitkin poskia.

Omasta mielestäni helpoin tapa varmistaa ettei sipuli itketä läheskään niin paljoa, on laittaa se jääkaappiin tai pakastimeen ennen leikkaamista.

Nayttokuva 2025 07 21 kello 18.39.16
Kuva: Pickpik.com

Tee näin:

  • Laita sipulit jääkaappiin noin 30 minuutiksi tai pakastimeen 10–15 minuutiksi ennen leikkaamista.
  • Kylmyys hidastaa rikkipitoisten yhdisteiden (joiden vuoksi silmät kirvelevät) vapautumista ja haihtumista ilmaan.

Miksi kylmä toimii?

Kun sipulin solut rikkoutuvat, ne vapauttavat entsyymejä, jotka reagoivat rikkipitoisten aineiden kanssa muodostaen ärsyttävää kaasua. Kylmä lämpötila vähentää näiden aineiden haihtumista ja tekee leikkaamisesta lähes itkutonta.

Vinkkaa juttu ystävillesi, jotka ovat joskus tuskailleet sipulin kanssa.

LUE MYÖS: Pieni kikka triplaa mustikoiden säilyvyyden pakastimessa – kestävät jopa 2-3 vuotta (Marjastaja.fi)