
Juhannus lähestyy, ja grillit käyvät kuumina ympäri Suomen – nyt onkin täydellinen aika hioa grillaukseen liittyvät niksit kuntoon!
Olitpa sitten grillaamassa lihaa, kalaa tai kasviksia, pienillä valmisteluvaiheen kikoilla voit tehdä grillaamisesta huomattavasti helpompaa ja lopputuloksesta herkullisempaa. Esimerkiksi moni ei tiedä, miksi vartaisiin kannattaa laittaa aina kaksi tikkua tai miksi puiset tikut on hyvä liottaa ennen grillausta.
Tässä vinkit, joilla viet juhannusgrillauksen uudelle tasolle!

Kaksi tikkua yhteen vartaaseen – miksi?
Jos käytät vain yhtä varrastikkua, ruoka saattaa pyöriä tikun ympäri, kun yrität kääntää vartaan. Tämä tekee grillaamisesta hankalaa, koska ruoka ei kypsy tasaisesti.
Kahden tikun etu:
- Pitää ainekset paremmin paikallaan.
- Estää pyörimistä – saat vartaan käännettyä helposti, ja grillattava pinta ruskistuu tasaisesti.
Miksi puiset tikut kannattaa liottaa vedessä?
Puiset tai bambusta tehdyt varrastikut voivat syttyä tuleen tai palaa grillissä, jos ne asetetaan suoraan kuuman grillin päälle. Liota tikkuja mielellään yön ylitse vedessä, mutta vähintään puoli tuntia ennen grillausta.
Jaa grillivinkit ystävillesi!