Näin saat paistetuista perunoista täydellisen rapeita – testaa ruotsalaiskokin niksit.

Ruotsalainen televisiokokki Tareq Taylor jakaa uudessa Medelhavsmat-keittokirjassaan (Bonnier 2025) vinkkejä Välimeren makumaailmaan – ja samalla myös oivallisen tavan valmistaa paistetut perunat niin, että ne onnistuvat aina.

Paistetut perunat ovat suosikkiherkkua niin Suomessa kuin Ruotsissakin, mutta Taylorin mukaan niiden maku ja rakenne paranevat huomattavasti pienellä lisävaivalla.

Kokki paljasti salaisuutensa Aftonbladetin haastattelussa.

– Esikypsennä perunat, kieritä ne kevyesti tärkkelyksessä ja yrteissä ennen paistamista – niin niistä tulee taatusti rapeita ja herkullisia joka kerta, Tareq vinkkaa.

cook potatoes cooking pot food drink b1ca47
Kuva: Picryl.com

Tareq Taylorin tapa paistaa perunat

  1. Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia, valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Halkaise tai lohko perunat.
  2. Laita perunat kulhoon, lisää hieman suolaa ja sekoita. Ripottele joukkoon noin 2 rkl perunajauhoja (12 perunalle) sekä kuivattua timjamia.
  3. Valuta päälle hieman maapähkinä- tai oliiviöljyä ja pyörittele perunoita, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti.
  4. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan ja paista 225 °C:ssa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

Lähde: godare.se

LUE MYÖS: Sulata pakastemarjat näin ja et menetä arvokkaita vitamiineja – ei jääkaapissa! (Marjastaja.fi)