Televisiosta tutuksi tullut kokki, juontaja ja ravintoloitsija Sikke Sumari paljastaa uuden tavan kohottaa kaupan valmiit ateriat omaksi makuelämykseksi.

Suomalaisten asenne valmisruokaan on muuttunut radikaalisti viime vuosikymmenessä. Aikoinaan häpeä valmiiden ruokien ostamisesta on vaihtunut arjen helppouteen ja niistä on tullut osa jokapäiväistä ruokavaliota.

Myös alan ammattilaiset ovat omaksuneet tämän asennemuutoksen. Sumari muistelee vielä aikoja, jolloin haastatteluissa toistuvasti korostettiin, että meidän ei tulisi syödä valmiita ruokia – silloin niitä ei lainkaan käytetty.

– Kyllä minäkin muistan aikoinaan antaneeni useita haastatteluja, joissa korostin, että meillä ei einesruokia syödä. Eikä silloin syötykään, Sumari kertoo MTV:lle.

Nykyään hän on itse mukana kehittämässä uusia valmisruokakonsepteja.

Sumarin vinkki valmisruokien lämmitykseen

Sen sijaan, että makaronilaatikko lämmitettäisiin mikrossa, kannattaa se laittaa pannulle paistumaan voissa. Kun annoksen päälle lisätään vielä paistettu kananmuna ja ripaus ketsuppia, tavallisesta laatikosta saa aivan uudenlaisen, herkullisen aterian.

Sama idea toimii maksalaatikon kanssakin: Leikkaa maksalaatikko ohuiksi viipaleiksi ja paista ne pannulla voissa, jolloin niihin muodostuu ihana ja rapea kuori. Tarjoile annos puolukkahillon kera.

Oletko tuunannut kaupan valmisruokia? Jaa vinkki ystävillesi.