Pinaattiletut ovat monille suomalaisille nopea ja helppo välipala tai lounas.
Moni lämmittää kaupan pinaattiletut mikrossa tai uunissa, mutta juuri siinä piilee syy niiden mauttomuuteen. Rapea sekä voinen pinta tekee pinaattiletuista huomattavasti maukkaampia ja saa ne maistumaan aivan kotitekoisilta.
Olen huomannut, että pinaattilettujen maut pääsevät oikeuksiinsa, kun ne paistaa voissa tai öljy–voi-seoksessa niin, että pinta saa kauniin ruskean värin ja muuttuu rapeaksi. Näin lettujen rakenne ja maku paranevat.

Vältä uunia ja mikroa
Sen sijaan mikrossa tai uunissa lämmitettyinä pinaattiletut jäävät usein vetisiksi ja mauttomiksi, jolloin niiden koostumus ja maku kärsivät.
Pinaattiletut maistuvat omassa perheessäni parhaiten puolukkasurvoksen tai hillon sekä perunamuusin kera.
Vinkkaa juttu ystävillesi!











