Helposti valmistuva mansikkajuustokakku tehdään suoraan lasipurkkiin.

Mansikkainen juustokakku tarjoaa palan kesää yhdellä lusikallisella.

Käytä jälkiruokaan pieniä, tiivisti sulkeutuvia säilykepurkkeja, joissa on napsautettava kansi. Lasipurkit näyttävät kauniilta tarjoiltaessa. Säilytä kylmässä.

Ainekset (4 annosta):

  • 1 litra mansikoita
  • 3 rkl sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 7 digestive-keksiä
  • 0,5 tl kanelia (jauhettua)
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • Mehu 2 sitruunasta

Koristeluun:

  • Sitruunamelissaa, minttua ja/tai syötäviä kukkia

Valmistus:

  1. Puhdista mansikat. Viipaloi 3/4 mansikoista ja laita ne kattilaan. Lisää sokeri. Kiehauta ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä. Halkaise loput mansikoista.
  2. Murskaa keksit ja kaneli hienoksi muruksi monitoimikoneessa tai morttelissa.
  3. Sekoita yhteen tuorejuusto, tomusokeri, sitruunankuori ja sitruunamehu.
  4. Laita keksimurut neljän pienen purkin pohjalle. Lisää kerroksittain tuorejuustokreemiä, keitettyjä mansikoita ja tuoreita mansikoita. Koristele sitruunamelissalla.

Nauti!