Lohen nahan irrottaminen voi joskus olla työlästä ja sottaista puuhaa, varsinkin jos kala täytyy paloitella keittoa, kiusausta tai vaikkapa pastaa varten.

Terävä fileointiveitsi auttaa, mutta tällä isoäitini vinkkaamalla niksillä homma sujuu vielä helpommin – ja siistimmin.

Tarvitset vain kiehuvaa vettä.

Näin se käy:

  1. Keitä noin 1,5 litraa vettä vedenkeittimessä tai kattilassa.
  2. Huuhtele lohifilee kylmällä vedellä molemmin puolin ja aseta se leikkuulaudalle, nahkapuoli ylöspäin.
  3. Kaada kiehuvaa vettä suoraan nahan päälle niin, että se peittyy kauttaaltaan.
  4. Nahka alkaa käpristyä lähes heti – se on hyvä merkki
  5. Tartu nahan kulmaan ja vedä se varovasti mutta napakasti irti. Nahka irtoaa helposti ja yleensä lähes kokonaisena.

Niin yksinkertaista – ja tehokasta. Isoäidin niksit ovat parhaita!