
Näkkileipä – rakastettu, rapea, kestävä ja maukas.
Monet suomalaiset syövät sitä päivittäin herkullisen päällysteen kanssa. Mutta näkkileipää voi nauttia monella muullakin tavalla – esimerkiksi herkullisena lisukkeena.
Näkkäri ei ole pelkästään leipä päällysteineen tai hätävara nälän yllättäessä. Se on myös mainio ruokien maustaja, lisuke ja jopa kätevä ratkaisu moniin tilanteisiin.
Krutonkeina keitossa tai salaatissa
Murra näkkileipä paloiksi ja paista kevyesti öljyssä tai voissa – täydellisen rapeaa ja sopii mahtavasti esimerkiksi salaattien päälle tai keittoihin.
Kuorrutteena tai pinnalla
Murskaa tai jauha näkkileipää ja käytä sitä korppujauhon tapaan esimerkiksi kalan tai gratiinien päällä. Sekoita halutessasi joukkoon juustoa tai yrttejä.
Oletko käyttänyt näkkäriä tällaisiin käyttötarkoituksiin?
Lähde: Aftonbladet