Pastan keitinveteen tulee lisätä yllätävän suuri määrä suolaa.
Italialaisen De Ceccon järjestämässä tilaisuudessa kokki Teemu Nikkari paljasti Maaseudun tulevaisuudelle, millä reseptillä syntyy täydellinen pasta. Nikkarin mukaan oikeaoppinen pasta tarjoillaan al dentena eli niin, että rakenteessa on vielä hieman purutuntumaa.
Pastanvalmistaja ohjeistaa keittämään pastan seuraavasti:
- Käytä 1,3 litraa vettä ja 22,5 g karkeaa merisuolaa jokaista 100 grammaa pastaa kohti.
- Lisää pasta aina kiehuvaan veteen.
- Noudata pakkauksessa annettua keittoaikaa.
- Älä huuhtele valmista pastaa kylmällä vedellä.
Hurja määrä suolaa ei ole sattumaa
Maaseudun tulevaisuuden mukaan suolan määrä herätti tilaisuudessa vilkasta keskustelua. Esimerkiksi neljänsadan gramman pussillinen pastaa vaatii ohjeen mukaan 90 grammaa suolaa, eli noin kuusi ruokalusikallista. Nikkarin mukaan tämä ei kuitenkaan ole sattumaa:
– Määrä perustuu De Ceccon pitkään makututkimukseen. Suomalaisesta näkökulmasta se voi tuntua liialta, mutta Italiassa sen katsotaan olevan pastalle oikea maku, hän totesi.
Yksi suomalaisille tuttu tapa sai Nikkarilta kritiikkiä: öljyn lisääminen keitinveteen. De Ceccon mukaan sitä ei tarvita – käytäntö on heidän mukaansa vain harhaluulo, joka on juurtunut suomalaisiin keittiöihin.
Lähde: Maaseuduntulevaisuus.fi