Paistinpannun tulisi aina antaa jäähtyä rauhassa ennen kuin sen pesee.
Paistinpannu on kovassa käytössä oleva keittiöväline, joka kärsii nopeasti ellei siitä pidetä hyvää huolta. Ensinnäkin paistinpannun pintaa ei kannata koskaan hangata metallisilla keittiövälineillä – käytä siis puuta tai muovia ruokien sekoitteluun.
Paistinpannu kannattaa aina pestä käsin, sillä astianpesukoneessa pannu saa liian rajun käsittelyn. Lisäksi pannua ei koskaan kannata pestä heti ruoanlaiton jälkeen, kerromme alla miksi.

Lämpöshokki
- Kun kuuma pannu lasketaan suoraan kylmän veden alle, metalli voi vääntyä tai haljeta äkillisen lämpötilanvaihtelun takia.
- Äkillinen lämpötilanvaihdos voi pilata pannun pinnoitteen ja tehdä siitä käyttökelvottoman.
Jos kyseessä on pinnoitettu teflon- tai teräspannu, riski on pienempi, mutta silloinkin kannattaa antaa pannun jäähtyä ennen pesua, jotta pinnoite ei kärsi ja jotta lämpötilanvaihtelu ei väännä pannun pohjaa.