
Väärällä tavalla leikattu sipuli aiheuttaa kotikokille turhaa kärsimystä.
Joskus tunteiden päästäminen valloilleen ja muutaman kyyneleen vuodattaminen voi tehdä ihan hyvää. Sipulia leikatessa ei ole kuitenkaan kyse tunteista, sillä kyynelten syynä ovat sipulin sisältämät rikkiyhdisteet, jotka ärsyttävät silmiä.
Ammattikokin vinkit
San Franciscossa ravintolaa pyörittävä Russell Jackson joutuu ammattinsa puolesta pilkkomaan kymmeniä ellei jopa satoja sipuleita päivässä. Kokemuksen myötä Russell on myös oppinut käsittelemään sipuleita niin etteivät ne itketä.
Russellin mukaan sipuli kannattaa laittaa jääkaappiin tai jääkylmään veteen hetkeksi ennen leikkaamista. Hänen mukaansa tämä ehkäisee rikkiyhdisteiden vapautumista ilmaan. Sipulin upottaminen tulikuumaan veteen hetkeksi ennen pilkkomista ajaa yllättäen saman asian.
Yllättävä kikka
Tiesitkö, että vältyt kyyneliltä pitämällä pilkkomisen aikana suussasi leipäviipaletta. Russellin mukaan tämä niksi kuulostaa erikoiselta, mutta se toimii.
Katso video alta.
Oletko aikaisemmin kokeillut näitä menetelmiä?