Ei enää vetisiä varhaisperunoita – kokeile kotitalousasiantuntija, ruokatoimittaja ja martta Outi Mehton takuuvarmaa tapaa.

Kesän rakastetuin herkku, vastakeitetyt varhaisperunat, maistuvat parhaimmilta tillin ja voisulan kanssa. Mutta monelle tuttu harmi pilaa nautinnon: perunat ylikypsyvät ja muuttuvat vetisiksi.

Onneksi tähän on helppo ratkaisu – unohda keittäminen ja paahda varhaisperunat uunissa suolapedillä!

Tällä tavalla perunat kypsyvät meheviksi, eivätkä menetä rakennettaan. Ne imevät itseensä juuri sopivasti suolaa ja pysyvät maukkaina. Eikä haittaa, vaikka kypsennys hieman venähtäisi – tai jos perunat ovat eri kokoisia.

Tämä valmistustapa on helppo, huoleton ja ennen kaikkea herkullinen.

2556183327 c81a99ee70 c
Kuva: Flickr.com

Outin uudet perunat suolapedillä

4 annosta

Valmistusaika noin 55 min, aktiivista noin 10 min

  • noin 800 g perunoita
  • 6 dl karkeaa merisuolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese ja kuivaa perunat.
  3. Laita laakeaan uunivuokaan noin 4 dl karkeaa merisuolaa. Asettele suolan päälle perunat ja ripota päälle vielä loput suolasta. Näin muutamia kiteitä jää perunoiden päälle sattumiksi.
  4. Paista perunoita uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  5. Nosta uunista, anna vetäytyä hetki ja nostele perunat suolasta tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille.

Jaa herkullinen resepti ystävillesi!

Lähde: Ilta-Sanomat