
Ei enää vetisiä varhaisperunoita – kokeile kotitalousasiantuntija, ruokatoimittaja ja martta Outi Mehton takuuvarmaa tapaa.
Kesän rakastetuin herkku, vastakeitetyt varhaisperunat, maistuvat parhaimmilta tillin ja voisulan kanssa. Mutta monelle tuttu harmi pilaa nautinnon: perunat ylikypsyvät ja muuttuvat vetisiksi.
Onneksi tähän on helppo ratkaisu – unohda keittäminen ja paahda varhaisperunat uunissa suolapedillä!
Tällä tavalla perunat kypsyvät meheviksi, eivätkä menetä rakennettaan. Ne imevät itseensä juuri sopivasti suolaa ja pysyvät maukkaina. Eikä haittaa, vaikka kypsennys hieman venähtäisi – tai jos perunat ovat eri kokoisia.
Tämä valmistustapa on helppo, huoleton ja ennen kaikkea herkullinen.

Outin uudet perunat suolapedillä
4 annosta
Valmistusaika noin 55 min, aktiivista noin 10 min
- noin 800 g perunoita
- 6 dl karkeaa merisuolaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pese ja kuivaa perunat.
- Laita laakeaan uunivuokaan noin 4 dl karkeaa merisuolaa. Asettele suolan päälle perunat ja ripota päälle vielä loput suolasta. Näin muutamia kiteitä jää perunoiden päälle sattumiksi.
- Paista perunoita uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
- Nosta uunista, anna vetäytyä hetki ja nostele perunat suolasta tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille.
Jaa herkullinen resepti ystävillesi!
Lähde: Ilta-Sanomat