Vesimeloni on raikas ja makea kesäherkku, mutta tiesitkö, että ripaus suolaa voi tehdä siitä vieläkin maukkaampaa?

Suola ei ainoastaan korosta vesimelonin makeutta, vaan se auttaa myös korvaamaan hikoilun seurauksena menetettyä natriumia erityisesti helteisinä päivinä.

Vesimeloniin kannattaa lisätä ripaus suolaa useista syistä – sekä maku- että kehon toiminnan näkökulmasta:

Maku korostuu

Suola voimistaa muiden makujen voimakkuutta. Vesimelonin tapauksessa pieni määrä suolaa:

  • Korostaa makeutta
  • Tasapainottaa hedelmän luontaista vetisyyttä
  • Vähentää mahdollisia kitkeriä vivahteita

Tämä perustuu siihen, että suola vaikuttaa makuhermojen reseptoreihin, tehostaen makeuden ja aromien havaitsemista.

Vesimeloni ja suola scaled
Kuvat: Rawpixel / Pxhere

Nestetasapainon tukeminen

Vesimeloni on hyvin vesipitoinen (noin 92 % vettä), mutta se sisältää melko vähän natriumia. Esimerkiksi kuumalla säällä tai liikunnan jälkeen, pelkän veden juominen (tai pelkän vesimelonin syöminen) ei välttämättä riitä palauttamaan elektrolyyttitasapainoa. Ripaus suolaa auttaa:

  • Korvaamaan natriumia, jota menetetään hikoilun kautta
  • Edistämään veden imeytymistä suolistossa

Pieni määrä suolaa auttaa nesteytyksessä tehokkaammin kuin pelkkä vesi.

Oletko kokeillut tätä? Testaa ja kerro mitä mieltä olet.

LUE MYÖS: Perinteinen isoäidin mustikkapiirakka – aitoa makua ilman turhia kikkailuja (Marjastaja.fi)