Moni ei tiedä, että vesimeloni voi räjähtää jos se kuumenee liikaa.
Vesimeloni on mainio välipala kuumalla kesäsäällä, mutta se voi harvinaisissa tapauksissa se voi aiheuttaa ikävää vahinkoa kodin pinnoille, jos kukaan ei ole paikalla siivoamassa jälkiä heti.
Vesimeloni sisältää runsaasti vettä ja sokeripitoista hedelmälihaa – kuumentuessaan melonin sisällä oleva sokeri voi alkaa käymään ja räjähtää.
Vältä vahingoittuneita meloneja
Floridan yliopiston professori Keith Schneider kertoo räjähtämisen aiheutuvan lämpenemisen seurauksena.
– Hiukan vahingoittunut hedelmä saattaa alkaa käydä. Käymisen seurauksena muodostuu kaasua, ja jos sitä kertyy tarpeeksi, syntyvä paine voi jopa saada vesimelonin räjähtämään, hän kertoo.

Vesimeloni muistuttaa simapulloa
Elintarvikekehityksen professori Anu Hopia Turun yliopistosta kertoi Kotilieden artikkelissa vesimelonin olevan ikään kuin simapullo.
– Räjähdys edellyttää painetta kestävän umpinaisen kapselin. Vesimelonissa on paksu kuori, jonka läpi käymisessä vapautuva hiilidioksidi ei pääse purkautumaan, hän toteaa.
Näin säilytät vesimelonin kotona
Vesimelonia ei kannata jättää suoraan auringonvaloon. Vesimelonin voi halutessan pilkkoa vaikkapa valmiiksi paloiksi jääkaappiin.
Lähde: MTV Uutiset