Maustekaappi löytyy sadoista tuhansista kotitalouksista, mutta Pauligin keittiömestarin mukaan siellä ei tulisi missään nimessä säilyttää mausteita.

– Se on kaikista pahin paikka. Mausteet ovat siinä ehkä näppärästi saatavilla, mutta samalla kuumuus ja höyry pääsevät käsiksi mausteisiin, Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva toteaa Iltalehdelle.

Lieden yläpuolella olevan “maustekaapin” sijasta mausteita tulisi säilyttää valolta suojatussa ja kuivassa paikassa.

– Jos paikka on vielä vähän viileä, niin mausteet säilyvät parhaiten, Kanerva vinkkaa.

Spices seasonings herbs and vegetables
Kuva: Wikipedia Commons

Muista sulkea avatut maustepussit kunnolla.

– Mausteet eivät saa olla tekemisissä ilman kanssa, sillä silloin eteeriset öljyt katoavat.

Hyvälaatuisen mausteen tunnistaa Kanervan mukaan väristä. Mausteiden nimittäin kuuluu säilyttää värinsä.

– Värit eivät saa olla harmaita ja haalistuneita, vaan esimerkiksi persiljan tulee olla vihreää.

plant flower aroma pattern food pepper 1162191
Kuva: pxhere.com

Värejä voi tarkkailla helposti ruokakaupassa purkkeja avaamatta. Jos maustepurin sisällä olevan mausteen väri näyttää haalistuneelta ei tuotetta kannata ostaa.

Jos mauste ei tuoksu vahvalta tai sen tunnistaminen hajun perusteella on vaikeaa niin kannattaa suosiolla luopua mausteesta.

– Haistamalla ja maistamalla pitäisi olla heti selvää, mikä mauste on kyseessä. Jos esimerkiksi tuoksua ei oikein löydy, on selvää, ettei makukaan ole enää niin voimissaan.

Lähde: Iltalehti / Pippuri.fi