Tiesitkö, että vadelmat voi marinoida?
Vadelmat alkavat pikku hiljaa kypsymään ja päätyy pakastamaan niitä talvea varten. Pakastetut vadelmat sopivat jogurtteihin ja jälkiruokiin – ja ne voi myös marinoida!
Kokeile reseptiä, jossa vadelmat saavat ihanan vivahteen kardemummasta.
Marinoituja vadelmia ja jäätelöä
- 400 g pakastevadelmia
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- Tarjoiluun: vaniljajäätelöä
Valmistusohjeet
- Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, sokeri ja kardemumma.
- Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes vadelmat ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- Lusikoi marjoja liemineen annoskulhoihin ja lisää päälle vaniljajäätelöä. Tarjoile heti.
Lähde: Iltalehti