Tiesitkö, että vadelmat voi marinoida?

Vadelmat alkavat pikku hiljaa kypsymään ja päätyy pakastamaan niitä talvea varten. Pakastetut vadelmat sopivat jogurtteihin ja jälkiruokiin – ja ne voi myös marinoida!

Kokeile reseptiä, jossa vadelmat saavat ihanan vivahteen kardemummasta.

Marinoituja vadelmia ja jäätelöä

  • 400 g pakastevadelmia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • Tarjoiluun: vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, sokeri ja kardemumma.
  2. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes vadelmat ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  3. Lusikoi marjoja liemineen annoskulhoihin ja lisää päälle vaniljajäätelöä. Tarjoile heti.

Lähde: Iltalehti

LUE MYÖS: Nämä haukinugetit häviävät pannulta hetkessä – rapeita ja sisältä mehukkaita (Kalajutut.fi)