Tiesitkö, että kotimaisia varhaisperunoita voi pakastaa? Näin voit nauttia herkullisista perunoista esimerkiksi jouluna.

Varhaisperunat ovat tällä hetkellä edullisimmillaan ja parhaimmillaan, joten nyt kannattaa ottaa kaikki hyöty irti ja laittaa niitä myös pakastimeen.

Varhaisperunoita pakastamalla pääset nauttimaan niistä esimerkiksi jouluna ja pääsiäisenä – ei hassumpi idea, eihän?

plant farm food farming harvest produce 811717
Kuva: Pxhere.com

Varhaisperunoiden pakastaminen

Varhaisperunoiden pakastaminen on helppoa ja kuka tahansa onnistuu siinä takuuvarmasti. Voit tutustua alta Maa- ja kotitalousnaisten yhdistyksen ohjeeseen.

– Peruna on hieman haasteellinen ja herkkä pakastettava vesipitoisuudensa vuoksi. Perunat kannattaa esikeittää kevyessä suolavedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsivät pakkasessa, yhdistys vinkkaa.

1.  Esikeitä

Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, puhdista ne ja esikiehauta niitä suolavedessä noin 3–5 minuuttia. Muistathan, että varhaisperunat kannattaa lisätä kiehuvaan veteen.

2. Jäähdytä, kuivaa, pakasta 

Jäähdytä ja kuivaa perunat. Pakasta perunat pussissa tai rasiassa. 

3. Lisää ne veteen jäisinä ja kypsennä

Kun haluat syödä perunat, laita ne jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauta kypsiksi. Varo, ettet keitä perunoita ylikypsiksi.

Jaa vinkki ystävillesi!

Lähde: MTV Uutiset / Makuja