Harri Syrjäsen joulu maistuu omenalta ja kanelilta.

Huippukokin jälkiruoka valmistetaan jo etukäteen, jotta jouluaattona aikaa jää perheelle ja vieraille. Kinuskilla ja puolukalla viimeistelty uuniomena-pannacotta on varma hitti.

– Mulle tärkeetä joulun jälkkärissä on, että sen pystyy valmistamaan vaikka edellispäivänä ja aattona voi keskittyä juhlavieraisiin sekä muihin valmisteluihin. Tää jälkkäri ei tarvii kun pienen viimeistelyn kinuskilla ja puolukalla ja jälkkäri on valmis pöytään, Harri kirjoittaa Instagramissa.

Katso resepti alapuolelta.

Uuniomena pannacotta

Ainekset

  • 2 prk Juustoportti Jogurttirahka Uuniomena
  • 2 dl Juustoportti vispikermaa
  • 3 liivatelehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl omenahilloa
  • 1 dl puolukoita
  • 1 dl kinuskikastiketta

Valmistusohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna kerma liedellä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.
  2. Lisää pehmenneet liivatelehdet kerman sekaan ja sekoita hyvin.
  3. Anna kerman jäähtyä hieman ja sekoita Juustoportti jogurttirahka uuniomenakerman sekaan.
  4. Annostele lasin pohjalle lusikallinen hilloa ja kaada päälle jogurtti-kermaseos.
  5. Laita kylmään pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua lisää jäisiä puolukoita ja kinuski kastiketta.

Valmistusohjeet löydät myös oheiselta videolta

LUE MYÖS: Yksi kattila ja tätä marjaa: Näin syntyy joulun yksinkertaisin herkku (Marjastaja.fi)