Joulukinkun kuorrute jakaa joka vuosi suomalaisten mielipiteet kahtia: perinteinen sinappi vai Dijon?

Ammattikeittiöiden ja reseptikehittäjien keskuudessa yksi vaihtoehto on kuitenkin noussut ylitse muiden: Dijon-sinappi. Sen erityisominaisuudet tekevät siitä poikkeuksellisen toimivan kuorrutteen pohjan, mikä näkyy sekä makutesteissä että keittiömestareiden suosittelussa.

Dijon-sinappi toimii erityisen hyvin joulukinkun kuorrutteessa, koska sen viinietikkapohjainen hapokkuus edistää tasaista ja kauniisti ruskettuvaa karamellisoitumista esimerkiksi fariinisokerin tai siirapin kanssa.

Mustard French condiment
Kuva: Wikipedia Commons

Enemmän makua, vähemmän makeutta

Maultaan Dijon on vähemmän makea mutta mausteinen ja kevyesti tulinen, mikä tasapainottaa kinkun suolaisuutta ja korostaa lihan omia aromeja ilman ylikorostunutta makeutta.

Ammattilaiskeittiöissä Dijon on vakiotyökalu sen monikäyttöisyyden vuoksi ja samat ominaisuudet ovat nostaneet sen myös kotikokkien suosioon.

Dijon-kuorrutus

  • 1 prk (210 g) ranskalaista sinappia tai jyväsinappia
  • 1 dl fariinisokeria
  • ¼–½ dl rouhittua mustapippuria

Mitä sinappia sinä käytät kinkun kuorruttamiseen?

LUE MYÖS: Mainio kaveri riisipuurolle: Valmista tästä sesonkimarjasta (Marjastaja.fi)