Grillimakkaran ykkönen on jälleen valittu – Ilta-Sanomat selvitti suomalaisten suosikin.

Grilli ei käy kuumana vain juhannuksena – suomalaiset grillaavat läpi kesän, ja erityisesti makkara on monen suosikki. Ilta-Sanomat uutisoi, että pelkästään S-ryhmän ruokakaupoissa myydään vuosittain noin 15 miljoonaa kiloa grilli- ja lenkkimakkaroita.

Lehden teettämään äänestykseen osallistui yli 6 600 vastaajaa, jotka saivat valita suosikkinsa 29 perinteisen grillimakkaran joukosta. Äänestykseen ei otettu mukaan maustettuja erikoismakkaroita, kasvipohjaisia makkaroita, ryyni- tai raakamakkaroita eikä lenkkimakkaroita.

Valtaosa mukana olleista makkaroista oli valmistettu porsaanlihasta, mutta mukana oli myös tuotteita, joissa oli käytetty broileria, kalkkunaa tai naudanlihaa. Osa makkaroista oli kuorellisia, osa kuorettomia.

3def09c59a7f46ee32496f00d17326aa
Huiluntuhti oli selkeä voittaja. Kuva: Kivikylän kotipalvaamo

Selkeä voittaja

Äänestyksen tulos oli selvä: voiton vei jälleen Kivikylän Kotipalvaamon valmistama Huiluntuhti-grillimakkara, joka sai 26,5 prosenttia äänistä. Kyseessä on kaksinkertainen voittaja – myös viime vuoden äänestyksessä Huiluntuhti sijoittui ykköseksi, ja silloin sen kannatus nousi yli kolmannekseen. Huiluntuhti sisältää valmistajan mukaan 87 % porsaanlihaa.

25fe09a2f450b362c84e36b1d2b80bba
Kuva: Atria

Toiselle sijalle nousi Atrian Hiillos Grillimakkara, joka keräsi tällä kertaa 13 prosenttia äänistä. Kolmannen sijan jakoivat niin ikään Atrian valmistamat Wilhelm ja Käriste, molemmat saivat 6,8 % äänistä.

Ilta-Sanomien mukaan suomalaiset arvostavat makkarassa erityisesti napakkaa kuorta – kuorettomat vaihtoehdot jäivät selvästi vähemmistöön. Myös vaaleammasta lihasta valmistetut vaihtoehdot, kuten broileri- tai kalkkunamakkarat, jäivät kauas kärjestä.

Lähde: IS