Kokosimme vinkkejä, joilla saat parsan säilymään vihreänä.

Vihreää parsaa voi valmistaa monin eri tavoin, esimerkiksi keittämällä, paistamalla, grillaamalla tai höyryttämällä. Se sopii mainiosti esimerkiksi pastaruokiin, salaatteihin, keittoihin ja lisukkeeksi pääruokien kanssa. Sen maku on hienostunut ja hieman pähkinäinen, ja se tuo ruokiin raikkautta sekä väriä.

Vihreän parsan valkoinen osa on yleensä puumainen ja sitkeä, joten se kannattaa poistaa murtamalla parsa käsin.

Kuva: pxhere.com

Tärkeintä: älä kypsennä liikaa!

Parsan valmistuksessa on tärkeintä ettei sitä kypsennä liikaa. Vihreä parsa kypsyy valkoista parsaa nopeammin, yleensä noin 3-4 minuutissa.

Jos vihreää parsaa kypsentää liian kauan, se menettää kauniin keväisen vihreän värinsä. Vihreän parsan tulee myös säilyä rapeana. Jos lisäät pastan tai risoton sekaan vihreää parsaa niin muista tehdä se vasta lopussa, jotta parsa säilyttää värinsä ja koostumuksensa.

Jos haluat tarjoilla kypsennetyt parsat kylminä, nosta ne kypsentämisen jälkeen suoraan jääveteen. Näin kypsymisprosessi päättyy heti ja kaunis väri säilyy.

Ja eikun herkuttelemaan!