Vaalea lager on monen suomalaisen suosikki, mutta se ei ole paras valinta lihamakkaran kylkeen.

Grillimakkaran seuraan sopii parhaiten perinteinen pilsner, eli pils.

Iltalehti haastatteli aiheeseen liittyen Olutliiton puheenjohtajaaa.

– Makkaran rasva ja pilsnerin katkero toimivat hyvin yhdessä, koska katkero leikkaa rasvaa. Tämän takia makkara maistuu paremmalta, eikä rasvasta jää kitalakeen tuntumaa, kertoo Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen.

man people boy dish food cooking 722737 pxhere.com scaled
Kuva: pxhere.com

Ipat ovat menevät hyvin makkaran kanssa

Lehtinen vinkkaa myös, että India Pale Ale -tyyppiset oluet (IPA), joille on ominaista korkea katkeruus, toimivat mainiosti makkaran rasvaisuuden vastapainona.

Sen sijaan suomalaisille tuttu vaalea lager sopii parhaiten kasvismakkaroiden pariksi.

– Eläimen rasva ja kasvisrasva ovat erilaisia, jonka takia kasvismakkaroiden kanssa sopivat kevyemmät oluet, Lehtinen kertoo.

Juhannuksen olutvalinnoissa Lehtinen kehottaa suosimaan raikkaita ja viileinä tarjoiltavia vaihtoehtoja.

– Tummat ja hyvin vahvat oluet, kuten imperial stout, saattavat tuntua raskaalta kun juhannuksena muutenkin syödään paljon kaikkea.

Lehtisen mukaan kevyet ja virkistävät oluet tasapainottavat juhannusruokien kokonaisuutta parhaiten.

Lähde: Iltalehti