Tajín on meksikolainen chili-lime-mauste.

Tajín on suosittu meksikolainen mausteseos, joka yhdistää kuivattuja mietoja chilejä, limetin hapokkuutta ja merisuolan suolaisuutta. Se kehitettiin vuonna 1985 Guadalajarassa, ja sen nimi tulee Meksikon Veracruzissa sijaitsevasta El Tajín -arkeologisesta alueesta. Tuote rantautui Yhdysvaltoihin 1990-luvun alussa ja on sittemmin noussut kansainväliseen suosioon.

Tajin
Kuva: Flickr.com

Raikas ja kevyesti tulinen

Tajínin maku on raikas, suolainen ja miedosti tulinen, mikä tekee siitä monikäyttöisen keittiössä. Sitä käytetään erityisesti tuoreiden hedelmien ja vihannesten mausteena, mutta se sopii myös popcornin, snackien, guacamolen, liha- ja kalaruokien sekä cocktailien reunusten maustamiseen.

Valmis seos sisältää tyypillisesti kuivattua chileä (kuten chile de árbol, guajillo ja pasilla), kuivattua limemehua ja merisuolaa. Suomessa Tajínia on saatavilla hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Oletko maistanut Tajínia? Itse olen huomannut sen olevan loistava mauste esimerkiksi uunilohelle.

LUE MYÖS: Näin perkaat puolukat puhtaaksi sekunneissa – tämän kodinkoneen avulla (Marjastaja.fi)