Suomalaiset rakastavat jauhelihaa, ja keittiömestari Risto Mikkolan mukaan se ei ole yllätys.
Jauheliha on nopea kypsentää, monikäyttöinen raaka-aine ja lisäksi edullinen. Kaiken lisäksi siitä valmistettavat ruoat onnistuvat helposti, sillä jauheliha on vaivaton käsitellä.
Mutta tiedätkö varmasti, miten jauheliha kannattaa paistaa? Perinteinen tapa laittaa jauheliha kuumalle pannulle ja hajottaa se heti murumaiseksi ei Mikkolan mukaan ole oikea.
Älä missään nimessä murusta jauhelihaa heti, ellet halua keitettyä jauhelihaa, Mikkola varoittaa.
Hänen mukaansa, jos jauheliha rikotaan heti pannulla, sen nesteet päätyvät pannulle, mikä johtaa siihen, että jauheliha enemmänkin keittyy kuin paistuu. Tähän on kuitenkin ratkaisu: kokin kikka, jolla saat jauhelihaan täydellisen paahtuneen pinnan.
Näin paistat jauhelihan oikein:
- Aloita kuumasta pannusta: Laita jauheliha kuumalle pannulle sellaisenaan yhtenä isona neliönä. Älä sekoita tai liikuta sitä.
- Anna ruskistua rauhassa: Vähennä hieman lämpöä ja anna jauhelihan ruskistua kunnolla paikallaan noin neljän minuutin ajan.
- Käännä ja toista: Käännä jauhelihapala kokonaisena ja ruskista toinen puoli samalla tavalla.
– Näin saat jauhelihaan saletisti hyvän paistopinnan, et keitettyä jauhelihaa. Jos jauhelihaköntin rikkoo heti pannulla, nesteet pääsevät ulos ja pannu jäähtyy, eikä jauheliha paistu kunnolla, Mikkola vielä kertaa.
Tämä yksinkertainen kikka nostaa jauheliharuoat uudelle tasolle!
Lähde: Iltalehti