Pestyistä porkkanankuorista voi tehdä vaikka mitä! Tässä muutama idea, joiden avulla voit välttää hävikkiä.

Porkkanankuoret kannattaa hyödyntää, koska ne sisältävät runsaasti samoja ravintoaineita kuin itse porkkana, kuten kuitua, beetakaroteenia ja antioksidantteja. Kuorten käyttäminen auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä.

Lisäksi hyödyntämällä porkkanankuoret säästät rahaa ja saat enemmän irti ostamistasi kasviksista. Kuoret tuovat ruokaan myös lisää makua ja rakennetta esimerkiksi liemissä, pihveissä tai rapeina lisukkeina.

10677301475 6cf2cab9a6 c
Kuva: Flickr.com

Katso alta ideoita mihin voit käyttää porkkanankuoria!

Kasvisliemi: Kuoret voi keittää muiden vihannesten jämien kanssa maukkaaksi liemeksi.

Kasvishipsit: Mausta porkkanankuoret kevyesti öljyllä ja mausteilla, ja paahda ne uunissa rapeiksi.

Smoothieen: Jos kuoret ovat puhtaita ja hyvälaatuisia, voit heittää ne suoraan smoothieen tuomaan kuitua.

Pesto: Voit tehdä porkkanankuorista yrttipeston tapaisen tahnan lisäämällä pähkinöitä, öljyä ja mausteita.

Kasvispihvit: Sekoita porkkanankuoret muiden raasteiden ja esimerkiksi kananmunan ja kaurahiutaleiden kanssa pihvitaikinaksi.

Komposti: Jos et halua syödä niitä, kuoret voi aina hyödyntää kompostissa ravinteikkaaksi mullaksi.

Kokeile yllä esitettyjä vinkkejä tai kerro onko sinulla omia hyviä käyttötapoja.