Paistinpannun oikeaoppinen huolto lisää merkittävästi sen käyttöikää.
Uutisoimme aikaisemmin virheellisistä käyttötavoista, joilla hyvänkin paistinpannun saa hetkessä pilalle.
Paistinpannun peseminen ja huoltaminen on oikean käyttötavan lisäksi yhtä tärkeää.
Huolimattomasti tai väärin pesty paistinpannu voi mennä hetkessä pilalle.
Pinnoitettuun paistinpannuun kertyy helposti likapinta, joka pinttyy ellei sitä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen huolellisesti. Pelkkä pannun huuhtelu ei siis riitä.
Paistinpannu kestää huollettuna pitkään hyvänä
Kuinka paistinpannu tulisi pestä?
Fiskarsin tuotepäällikkö Emmi Häruksen mukaan paistinpannu kannattaa tiskata heti käytön jälkeen, kun paistinpannu on jäähtynyt.
Häruksen mukaan pinnoitettu paistinpannu kannattaa aina pestä astianpesuaineella ja harjalla tai sienellä. Sekä sisä- ja ulkopuoli tulisi pestä. Paistinpannun pohjan puhdistamista ei tulisi myöskään laiminlyödä.
Pinnoitetut pannut kestävät yleensä konepesua, mutta silti pannuille suositellaan käsinpesua, jolloin niiden käyttöikä pitenee.
– Konetiskiaineet ovat voimakkaita ja toistuvasti käytettynä ne voivat heikentää pinnoitetta, Härus kertoo IS:lle.
Asiantuntijat painottavat, että valurauta- ja hiiliteräspannut tulisi aina pestä käsin vedellä, eikä koskaan astianpesuaineella.
– Valurautapannu on hyvä kuivata heti pesun jälkeen, sillä märkänä valurauta voi ruostua, Härus neuvoo.
Lähde: IS / Ruokala