Italialaisten makujen parissa työskentelevä Baltic Princessin keittiöpäällikkö Marko Koskinen avaa Iltalehdelle, miten laadukkaan pastan tunnistaa.

Vaikka pasta on keskeinen osa Italian ruokaperinteitä, Koskinen muistuttaa, ettei se yksinään määritä koko maan keittiötä.

– Italialaiseen keittiöön kuuluvat yksinkertaisuus, tasapaino ja se, että kokataan sydämellä. Makujen annetaan loistaa ilman turhaa monimutkaisuutta, Koskinen kiteyttää.

Hänen mukaansa onnistuneen annoksen perusta on aina laadukkaissa raaka-aineissa.

6733181593 af0d84c24f c
Kuva: Flickr.com

Näin tunnistat laadukkaan pastan

Koskisen mukaan pastan laadun voi arvioida helposti kahden seikan perusteella – nämä kannattaa pitää mielessä niin kauppareissulla kuin ruoanlaitossakin. Ratkaisevaa on sekä pastan pinta että pakkauksessa oleva merkintä.

Rosoinen pinta

– Laadukkaan pastan pinta on rosoinen. Kuivapasta toimii usein paremmin kuin tuore, sillä kastike tarttuu siihen paremmin.

”Trafilata al bronzo”

– Trafilata al bronzo -merkintä on laadukkaan pastan tunnusmerkki. Se tarkoittaa, että pasta on painettu muotoonsa käyttämällä pronssista valmistettuja suuttimia.

Lähde: Iltalehti

LUE MYÖS: Karamellisoi tätä marjaa ja lisää sitä riisipuuron sekaan – syntisen hyvää (Marjastaja.fi)