Tiesitkö, että purjo kannattaa pikkelöidä?

Pikkelöidyt sipulit ja kurkut ovat monelle tuttuja ruokia, mutta purjon pikkelöimistä kannattaa myös kokeilla. Pikkelöity purjo sopii lisukkeeksi todella monien ruokien kanssa tuoden niihin raikkautta ja miedon sipulin vivahteen.

Purjon valmistus tapahtuu nopeasti, sillä sen voi pikkelöidä jopa vain vartti ennen syömistä. Purjo pikkelöityy helposti sen huokoisen rakenteen ansiosta.

3219012282 303aef0d67 c
Purjon huokoinen rakenne lähikuvassa. Kuva: Flickr.com

Keittiömestasi Risto Mikkola kertoo, että purjon vihreä osa kannattaa hyödyntää valkoisen osan lisäksi. Kaupassa kannattaa valita napakalta tuntuvia yksilöitä.

– En tiedä, miksi joku ei käytä sitä. Minä käytän aina. Siinä ei ole mitään huonoa, päinvastoin. Purjon lehdet ovat kauniinväriset sekä hyvän ja raikkaan makuiset. Niissä on miedompi sipulisuus. Vihreä osa on melkein paras osa purjoa, Mikkola vinkkasi aikaisemmin.

Hän parahtaa, ettei vihreää osaa pidä missään nimessä heittää pois.

– Jos heität purjon lehdet roskiin, se on sama kuin heittäisit rahaa roskiin.

Pikkelöity purjo

  • 2 dl purjoa pieninä kuutioina
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus

  1. Sekoita kattilassa etikka, sokeri, vesi ja suola, kiehauta.
  2. Jäähdytä liemi ja sekoita joukkoon purjokuutiot.
  3. Purjo voi olla pikkelissä vain muutaman tunnin tai useita päiviä.

Lähde: IL / Pippuri