Pidennä mansikoiden säilyvyyttä tällä yksinkertaisella niksillä.

Kuinka usein mansikat alkavat näyttämään kulahtaneilta ennen kuin ehdit edes syödä niitä?

Onneksi on olemassa niksi ja kyseisen niksin nimi on etikka, ruotsalainen leva & bo uutisoi.

Kuva: pxhere.com

Ei kesää ilman mansikoita

Mansikat ovat yksi kesän parhaista asioista. Nopeasti ajateltuna olisi vaikea kuvitella kesää ilman niitä.

Mansikat kannattaa yleensä syödä heti saman päivän aikana, vaikka ne voivatkin kestää pidempään.

Joskus olisi kuitenkin kiva ostaa mansikoita sillä tavalla, että syöminen on mahdollista vielä parinkin päivän kuluttua.

Näin mansikat säilyvät pidempään

• Säilytä jääkaapissa! Jos et aio syödä mansikoita heti, niin säilytä niitä jääkaapissa. Mansikat kannattaa ottaa huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

• Älä poista kantoja! Poista vain niistä mansikoista kannat, jotka aiot syödä. Mansikat säilyvät paremmin kantojen kanssa.

• Puhdista ja pidä siistinä! Poista vahingoittuneet ja homehtuneet mansikat. Muuten on riskinä, että home leviää myös hyviin mansikoihin.

Kuva: Wikipedia Commons

Miksi etikka?

Etikka ja mansikat eivät kuulosta kovin hyvältä yhdistelmältä. Voit olla kuitenkin huoletta, sillä mansikat eivät saa etikan makua ja ne maistuvat aivan yhtä hyviltä kuin aikaisemminkin.

Etikka (tai viinietikka toimii kanssa) poistaa mahdolliset homeitiöt ja auttaa mansikoita säilymään jääkaapissa jopa kahden viikon ajan!

Tee näin:

  1. Huuhtele mansikat vedellä (älä poista kantoja)
  2. Sekoita etikkaa veteen yhden suhteessa kymmeneen. (Esimerkiksi puoli desiä etikkaa ja viisi desilitraa vettä)
  3. Kasta mansikat etikka-vesiseokseen.
  4. Nosta mansikat pois ja laita ne kuivumaan talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle.
  5. Laita mansikat takaisin jääkaappiin. Lisää astian pohjalle talouspaperia. Jos et käytä mansikoiden omaa rasiaa niin muista, että valitsemasi rasian tulee hengittää.

Voila! Nyt sinun ei tarvitse tuskailla nopeasti pilaantuvien mansikoiden kanssa! Jaa vinkki ystävillesi.

Lähde: Leva & Bo