Vuoden 2024 hyttysinvaasio on iskenyt poikkeuksellisen kovana Suomeen ja nyt tarvitaan kunnon keinoja hyttysten karkottamiseen.

Tässä artikkelissa tarjoamme erittäin yksinkertaisen, nerokkaan ja halvan tavan välttää puremia ja ärsytystä.

Kahvi ja savu – niistä hyttyset eivät pidä lainkaan, Leva och Bo uutisoi.

On olemassa monia tapoja torjua yksi kesän ärsyttävimmistä ja tunkeilevimmista hyönteisistä. Tänä vuonna hyttysiä tuntuu myös olevan tavallista enemmän.

Kuva: Pxhere.com / Flickr.com

Monia kikkoja

Olemme uutsioineet erilaisista keinoista, joilla voit pitää hyttyset loitolla – tällaisia niksejä ei ole kuitenkaan koskaan liikaa. Tässä tulee siis vielä yksi niksi hyttysten loitolla pitämiseen ja kaiken lisäksi se on lähes ilmainen.

Hyttysiä houkuttelevat eri asiat (kuten lämpö, hiilidioksidi ja erilaiset hajuaineet). Mutta on olemassa hajuja, joita ne eivät siedä.

Tässä hyttyskarkottimessa yhdistetään kahvi ja savu, jonka seurauksena syntyy tehokas hyttyskarkottimena toimiva kahvisuitsuke. Hyttyset eivät voi sietää sen hajua, mutta ihmisille se tuoksuu herkulliselta vastapaahdetulta kahvilta.

Ja mikä parasta? Se toimii myös ampiaisia vastaan!

Kuva: Flickr.com

Kahvi ja savu pitävät hyttyset loitolla – näin teet sen

Voit käyttää sekä tuoretta kahvia tai kahvinporoja. Kahvinporot ovat paras vaihtoehto, koska tuntuu turhalta haaskata kahvia, jota ei ole vielä nautittu kupillisen merkeissä.

Tarvitset:

  • Tavallista hienoksi jauhettua kahvia, tuoretta tai poroja
  • Lautasen, jota et pelkää vahingoittaa
  • Alumiinifoliota
  • Tulitikkuja

Tee näin:

  1. Jos haluat käyttää uudelleen kahvinporoa, anna märän poron kuivua kokonaan pimeässä paikassa (esimerkiksi kulhossa alumiinifolion alla) aromin säilyttämiseksi.
  2. Peitä lautanen alumiinifoliolla.
  3. Aseta kunnollinen kasa jauhettua kahvia tai kuivaa kahvinporoa folion päälle.
  4. Sytytä kahvi.
  5. Aseta lautanen sopivaan paikkaan ja katso, kuinka hyttyset pakenevat.

Tätä helpompaa niksiä on vaikea keksiä! Lisäksi vastapaahdetun kahvin tuoksu on miellyttävä eikä se pilaa kesäillan tunnelmaa.