Kokki Henri Alén painottaa, että raaka-aineiden valinnassa kannattaa aina huomioida satokaudet – niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Alén esiintyi torstaina Huomenta Suomi -lähetyksessä, jossa hän näytti, miten tavallisen ruokakaupan aineksista voi loihtia ravintolatason annoksen. Suorassa lähetyksessä syntyi alkuruoka, jossa käytettiin myskikurpitsaa, verigreippiä, burrataa ja pestoa.

Kun keskustelu siirtyi parhaiden raaka-aineiden valintaan, Alén korosti sesonkiajattelun merkitystä.

Kaiken A ja O on, että miettii niitä sesonkeja. Kotimaiset sesongit ihmiset tuntevat jo aika hyvin: varhaisperunat, avomaavihannekset sun muut. Mutta ulkomailla on ihan samalla tavalla sesongit, Alén muistutti.

Hän huomautti, että esimerkiksi Italiassa ei tähän aikaan vuodesta löydy laadukkaita paikallisia avomaan tomaatteja.

En osta esimerkiksi parsaa kevään ulkopuolella. Ihan sama vaikka jossain muualla olisi kevät, niin se laatu ei ole minusta yhtä hyvä, hän totesi.

Alénin mukaan ruoan laatu paranee huomattavasti, kun oppii tunnistamaan eri maiden satokaudet ja hyödyntämään niitä.

Sillä saa jo paljon enemmän hyvää lautaselle, hän tiivisti.

Lähde: MTV Uutiset

LUE MYÖS: Tämä puuro tuo joulufiiliksen – valmista yöksi jääkaappiin ja herkuttele aamulla (Marjastaja.fi)