Herneenpalot tarjoavat monia terveyshyötyjä.

Niiden ravintosisältö on hieman erilainen kuin herneiden itsensä, ja ne sisältävät runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita. Erityisesti sokeriherneidenpalot ovat herkullisia.

Tässä muutamia keskeisiä terveyshyötyjä:

Ravintosisältö

  • Matala kalori- ja rasvapitoisuus: Herneenpalot ovat vähäkalorisia ja sisältävät hyvin vähän rasvaa, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan terveelliseen ruokavalioon.
  • Kuidut: Herneenpalot ovat erinomainen kuitulähde, joka edistää ruoansulatusta ja auttaa pitämään suoliston terveenä.
  • Vitamiinit ja mineraalit: Herneenpalot sisältävät runsaasti C-vitamiinia, K-vitamiinia ja A-vitamiinia sekä foolihappoa ja B-vitamiineja. Ne ovat myös hyvä lähde magnesiumia, rautaa ja kaliumia.
  • Antioksidantit: Herneenpalot sisältävät erilaisia antioksidantteja, kuten flavonoideja, jotka suojaavat soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Terveysvaikutukset

  1. Ruoansulatus: Kuitupitoisuus auttaa edistämään suoliston terveyttä ja ehkäisemään ummetusta. Se voi myös auttaa ylläpitämään terveellistä suolistomikrobistoa.
  2. Sydänterveys: K-vitamiini ja antioksidantit edistävät verisuonten terveyttä ja voivat auttaa vähentämään sydän- ja verisuonitautien riskiä.
  3. Immuunijärjestelmä: C-vitamiini ja muut antioksidantit tukevat immuunijärjestelmän toimintaa ja parantavat kehon vastustuskykyä infektioita vastaan.
  4. Luuston terveys: K-vitamiini on tärkeä luuston terveydelle, sillä se auttaa kalsiumin sitoutumisessa luustoon ja edistää luuston tiheyttä.
  5. Verensokerin hallinta: Herneenpalot sisältävät vähän kaloreita ja hiilihydraatteja, mikä auttaa pitämään verensokeritasot tasaisina ja voi olla hyödyllistä diabeetikoille.
  6. Painonhallinta: Herneenpalot ovat vähäkalorisia mutta täyttäviä, mikä auttaa painonhallinnassa ja vähentää ylensyöntiä.
Kuva: Wikipedia Commons

Käyttö

Herneenpalkoja voi käyttää monin tavoin ruokavaliossa:

  • Tuoreena: Naposteltavaksi sellaisenaan tai salaateissa. (Käytä tähän sokeriherneitä)
  • Keitettynä: Höyrytettynä, paistettuna tai keitoissa ja wok-ruoissa.
  • Lisukkeena: Lisättynä pastaan, riisiin tai muihin pääruokiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että herneen palot ovat ravitseva ja monipuolinen lisä terveelliseen ruokavalioon, tarjoten monia terveyshyötyjä niiden sisältämien ravintoaineiden ansiosta.

Muista, että tavallisten herneenpalot kannattaa pestä huolellisesti ennen käyttöä. Lisäksi tavallinen herneenpalko kannattaa käsitellä keittämällä tai paistamalla ennen käyttöä.