Jenkkiresepteissä käytetään oudolta kuulostavia jauhoja.

Tänä päivänä monet ihmiset saavat inspiraatiota sosiaalisessa mediassa leviävistä resepteistä, mutta joskus raaka-aineiden hassut nimitykset voivat aiheuttaa harmaita hiuksia ja sekaannusta.

Amerikkalaiset reseptit sisältävät usein raaka-aineita, jotka eivät kuulosta lainkaan tutuilta. Lähes kaikki Amerikassa valmistetut leivät, pullat, kastikkeet ja muut leivonnaiset on kuitenkin mahdollista valmistaa ilman “leipäjauhoja” ja “kakkujauhoja”.

Kuva: YouTube

Kakkujauhot vs. leipäjauhot

Näiden jauhojen nimet kertovat pitkälti mihin niitä käytetään. Bread flour eli “leipäjauho” on tarkoitettu leivän valmistukseen ja cake flour eli “kakkujauho” on tarkoitettu leivonnaisten ja kakkujen valmistukseen.

Mitä eroa kakkujauhoilla ja leipäjauhoilla on?

Näiden jauhojen ero piilee niiden gluteenipitoisuudessa. Leipäjauho sisältää enemmän gluteenia kuin kakkujauho. Jenkkiresepteissä esiintyvä all purpose flour on sen sijaan näiden kahden jauhon välissä.

Pieni gluteenimäärä tekee leivonnaisista kuohkeita ja sen sijaan korkeampi gluteenimäärä antaa leipätaikinalle hyvän sitkon. Mitä todennäköisimmin voit kuitenkin käyttää sekä leipä- että kakkujauhojen tilalla puolikarkeaa eli tavallista vehnäjauhoa.

Esimerkiksi tässä reseptissä käytetään “leipäjauhoa”, mutta leivonta sujuu hyvin pelkkien puolikarkeiden vehnäjauhojen avulla.

Kakkujauhon voi halutessaan vaihtaa myös erikoishienoon tai hienoon vehnäjauhoon.

Jaa tieto ystävillesi, jos siitä oli mielestäsi apua.