Somevaikuttaja ja ruokakirjailija Mari Moilasen kantarellihummus on ihana yhdistelmä suomalaisuutta ja eksotiikkaa.
Marin mukaan kantarellihummukseen voi dipata niin leipää, vihanneksia kuin sipsejäkin.
Hummus valmistetaan melkeinpä kuin perinteinenkin hummus. Kokeile reseptiä rohkeasti, jos olet löytänyt viime aikoina paljon kantarelleja!
Marin Kantarellihummus
4 hengelle
Hummus
- reilu litra kantarelleja (4 dl paistettuna)
- nokare voita
- 3 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 1/2 dl tahinia
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 1 1/2 dl kikhrneitä
- 2-3 rkl vettä
- 1/2 rkl sitruunankuorta
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl chilihiutaleita
- 1 tl hunajaa
- rouhaus mustapippuria
- 2 rkl kikhernelientä
Pinnalle:
- paprikajauhetta
- lehtipersijasilppua
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- paistettuja kantarelleja
Valmistusohjeet
- Paista kantarelleista nesteet pois. Lisää nokare voita ja paista vielä viisi minuuttia. Mausta sienet ripauksella suolaa. Jätä osa koristeeksi.
- Paahda siivutettuja valkosipulinkynsiä tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne kypsyvät ja ruskistuvat.
- Raasta sitruunasta hieman kuorta ja purista puolen desin verran mehua.
- Mittaa tahini ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita niitä parin minuutin ajan. Tämä tekee hummuksesta extrakuohkeaa. Lisää kantarellit ja kikherneet ja aja sileäksi soseeksi.
- Lisää kikhernelientä ja vettä ja aja aineksia tehosekoittimessa vielä hetki.
- Mausta kantarellihummus suolalla, sitruunankuorella chilillä,mustapippurilla ja pyöristä maku hunajalla.
- Levitä hummus laakeaan tarjoiluastiaan ja valuta päälle oliiviöljyä.
- Paista hummuksen päälle loput kantarellit rapeiksi voissa. Koristele pinta paprikajauheella ja lehtipersiljasilpulla. Ripota vielä pinnalle sormisuolaa. Kaavi suuhun leivänpalalla.
Katso lisää sienivinkkejä Marin Instagramista.