Onko mieleesi koskaan juolahtanut, että mansikoita voisi lisätä pitsan päälle?

Vuohenjuuston ja mansikan maku sopii erinomaisesti yhteen – siksi tätä makuparia käytetäänkin lukuisissa salaateissa.

Saman makuyhdistelmän voi kuitenkin taikoa myös pitsan päälle ja lopputulos on suorastaan syntisen herkullinen.

Kuva: Flickr.com

Mansikoita pizzassa – mitä ihmettä? Mansikka-vuohenjuustopitsa on täydellinen kesäruoka. Kun ladot pitsan päälle vielä punaista nippusipulia, pinjansiemeniä, balsamikastiketta ja tuoretta basilikaa, on kesäinen makunautinto syömistä vaille valmis, satokausi.fi -sivustolla hehkutetaan.

Mansikka-vuohenjuustopitsa

Ainekset kahteen pitsaan

Pitsapohja:

  • 3 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 8-10 l pizzajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • vuohenjuustoa
  • tuoreita mansikoita
  • punaista nippusipulia
  • pinjansiemeniä
  • balsamikastiketta
  • tuoretta basilikaa

Mansikka-vuohenjuustopitsa valmistusohjeet

  1. Valmista pitsapohja. Mittaa vesi kulhoon ja liuota sekaan hiiva. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on kiinteää, muttei kuivaa. Sekoita joukkoon suola ja öljy, vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitsapohjat suoraan leivinpaperille jauhotetuin käsin.
  3. Levitä pohjille ranskankermaa ja mausta se ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä pohjille vuohenjuustosiivuja, pilkottuja mansikoita ja renkaiksi leikattua nippusipulia sekä hieman pinjansiemeniä. Nippusipulin vihreät osat voit säästää pitsan päälle laitettavaksi vasta uunin jälkeen.
  4. Paista pitsoja mahdollisimman kuumassa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes pohja on kypsää. Viimeistele nippusipulin varsilla, balsamikastikkeella ja tuoreella basilikalla. Halutessasi voit laittaa vielä valmiin pitsan päälle muutaman tuoreen halkaistun mansikan.

Resepti poimittu osoitteesta: satokausi.fi