Raikas kurkku-inkivääri-mocktail sopii kesän juhliin täydellisesti, satokausi.fi hehkuttaa.
Mocktailit eivät ole turhaan kasvattaneet suosiotaan, sillä niitä voi nauttia huoletta pitkin päivää ja tarjoilla vieraille aina lapsia myöten.
Tämä kurkku-inkivääri-mocktail on raikas, herkullinen ja ihanan virheä. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteja ja hivenaineita.
Kurkku-inkivääri-mocktail valmistusohjeet:
- Raasta tuorekurkut raasteeksi. Nopeiten tämä hoituu tehosekoittimella, mutta voit käyttää myös raastinta. Siivilöi raasteesta kaikki neste erilliseen astiaan. Säästä myös kurkun “hedelmäliha”; tämän voi käyttää vaikka ihanaan tsatsikiin!
- Keitä mocktailia varten inkivääri-sokerisiirappi. Mittaa kattilaan yhtä paljon sokeria ja vettä, ja heitä sekaan kuorittu inkivääri (n. 80-100g). Keitä siirappia hiljalleen n. 20 minuutin ajan. Siivilöi inkivääri pois siirapista. Anna siirapin jäähtyä.
- Yhdistä siirappi ja kurkkumehu toisiinsa maistellen. Voit itse päättää kuinka makeaa mocktailista haluat!
- Lopuksi kootaan mocktail. n. puolet kurkkumehu-siirappi -sekoitusta, ja päälle esimerkiksi kuplavettä tai inkiväärijuomaa. Mocktailin voi koristella lopuksi esimerkiksi jalapenolla, sitruunamelissalla tai basilikalla. Tarjoillaan kylmänä.
Resepti poimittu osoitteesta: satokausi.fi