Raikas kurkku-inkivääri-mocktail sopii kesän juhliin täydellisesti, satokausi.fi hehkuttaa.

Mocktailit eivät ole turhaan kasvattaneet suosiotaan, sillä niitä voi nauttia huoletta pitkin päivää ja tarjoilla vieraille aina lapsia myöten.

Tämä kurkku-inkivääri-mocktail on raikas, herkullinen ja ihanan virheä. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteja ja hivenaineita.

Kurkku-inkivääri-mocktail valmistusohjeet:

  1. Raasta tuorekurkut raasteeksi. Nopeiten tämä hoituu tehosekoittimella, mutta voit käyttää myös raastinta. Siivilöi raasteesta kaikki neste erilliseen astiaan. Säästä myös kurkun “hedelmäliha”; tämän voi käyttää vaikka ihanaan tsatsikiin!
  2. Keitä mocktailia varten inkivääri-sokerisiirappi. Mittaa kattilaan yhtä paljon sokeria ja vettä, ja heitä sekaan kuorittu inkivääri (n. 80-100g). Keitä siirappia hiljalleen n. 20 minuutin ajan. Siivilöi inkivääri pois siirapista. Anna siirapin jäähtyä.
  3. Yhdistä siirappi ja kurkkumehu toisiinsa maistellen. Voit itse päättää kuinka makeaa mocktailista haluat!
  4. Lopuksi kootaan mocktail. n. puolet kurkkumehu-siirappi -sekoitusta, ja päälle esimerkiksi kuplavettä tai inkiväärijuomaa. Mocktailin voi koristella lopuksi esimerkiksi jalapenolla, sitruunamelissalla tai basilikalla. Tarjoillaan kylmänä.

Resepti poimittu osoitteesta: satokausi.fi